Nieuws

Over persoonlijke verhalen en geen enkele twijfel

Boukje
Persoonlijke verhalen

Hoe meer ik schrijf, hoe meer ik erachter kom dat de persoonlijke verhalen het fijnste zijn om te maken. En dan maakt het niet eens zoveel uit of ik een artikel schrijf of een advertentietekst. Want ook daarvoor spreek ik iemand, vaak met een eigen bedrijf, en ook diegene heeft een persoonlijk verhaal, een passie, een talent. Het is enorm boeiend (en leerzaam) om steeds weer een kijkje in het leven van iemand anders te krijgen.

Elly, Simone, Bart en Pieter

Deze week belde ik met Elly, die een hersentumor heeft en geld inzamelt voor het broodnodige onderzoek naar haar ziekte. En met Simone, die haar liefde voor de dementerende mens gebruikt heeft om een speldje te ontwikkelen dat hen kan helpen beter in onze maatschappij te functioneren. Maar ik sprak ook Bart, die ontzettend mooie dingen maakt van hout en in al zijn meubels een stukje liefde (en meraki) stopt. En Pieter, die een eigen schildersbedrijf begon en een Syrische stukadoor een opleiding en een nieuwe kans gaf.

De juiste stap

En dan mag ik ook nog het verhaal opschrijven van een klein jochie dat in zijn tweejarige leven al zoveel heeft meegemaakt. Voor mij is het duidelijk dat deze carrieremove de juiste stap is geweest.

https://50plusinfriesland.nl/lezeres-elly-heeft-een-hersentumor-en-zamelt-geld-in-voor-onderzoek/

https://50plusinfriesland.nl/dit-speldje-zorgt-ervoor-dat-die-dementerende-mevrouw-veilig-thuiskomt/