Nieuws

“Goedemorgen, met Erik Scherder”

Voor de Leeuwarder Seniorenkrant had ik kunnen regelen dat ik professor dr. Erik Scherder per mail een aantal vragen mocht stellen. Ik ben fan van deze bijzondere man die op een aanstekelijke en begrijpelijk manier alles kan vertellen over onze hersenen. In mijn enthousiasme vroeg ik de professor veel meer dan gepland. Toen kreeg ik een mailtje van zijn vrouw: “Beste mevrouw Wiersma, deze vragen zijn te uitgebreid om per mail te beantwoorden. U kunt mijn man zo even bellen op…. “

Nu neem ik best veel interviews af, maar dit was andere koek natuurlijk. Ik kreeg de kans om Scherder persoonlijk te spreken en dat wil je niet verknallen. Met een voicerecorder én een dicatfoon zat ik er klaar voor.  Want stel je voor dat je na het gesprek geen opname hebt. Ik draaide met enige spanning het mobiele nummer van de professor en wat volgde was een prettig interview met een ontzettend aardige man. Zoals mijn moeder al zei: dat is ook maar gewoon een mens. 

Nadat publicatie van het artikel kreeg ik nog een berichtje van de familie Scherder waarin stond dat het een mooi stuk was geworden. Dat was de kers op de taart.

Je leest het artikel hier online.

 

 

 

 

 

LSK8_Scherder