Even voorstellen

Wie ik ben

Mijn naam is Boukje Wiersma en ik woon in Leeuwarden. Ik ben de trotse moeder van een zoon van 25 en een dochter van 19 en mijn lief Yvo heeft ook nog drie volwassen kinderen.

Na het Atheneum ben ik Jeugdwelzijnwerk gaan studeren en ik heb stage gelopen bij Scouting, op een MLK School en in een Medisch Kindertehuis. Stuk voor stuk mooie en leerzame ervaringen. Om af te studeren schreef ik in plaats van een scriptie het kinderboek ‘Een Sterrenkind’.

Toen ik mijn diploma had, kreeg ik al vrij snel een baan in Nunspeet, bij Medisch Kleuterdagverblijf Het Boschhuis, waar ik als groepsleidster werkte met autistische kinderen. Daarna volgde Bloemensteijn, een woonvorm voor meervoudig gehandicapte jongeren in Hattem. Ik verzorgde ik de administratie van woonvorm en activiteitencentrum en hielp de jongeren met hun financiën.

Na een verhuizing terug naar Friesland ben ik bijna twintig jaar bij Achmea in dienst geweest. Eerst als secretaresse, daarna als juridisch medewerker. Een reorganisatie en burn-out maakten dat ik besloot het roer om te gooien en van schrijven mijn werk te maken. Bij het online magazine 50+ in Nederland zette ik als (web)redacteur mijn eerste voorzichtige stappen als schrijver en inmiddels ben ik freelance tekstschrijver.

Eigen bedrijf

Sinds april 2019 sta ik ingeschreven bij de KvK en is de droom om van mijn hobby mijn werk te maken uitgekomen. Ik heb een aantal vaste opdrachtgevers. Zo ben ik onder andere eindredacteur van de Leeuwarder Seniorenkrant, verzorg ik een groot deel van de communicatie voor Huurdersplatform Nieuw Elan en ben ik notulist voor een RvT en een RvC.