Diensten

Kladblok pen en koffie

Ben je geinteresseerd in mijn werk of heb je een concrete opdracht voor me, neem dan contact op via de mail. Dan kijken we samen of en wat ik voor je kan betekenen. Daarna stuur ik je een prijsopgave.

Ik schrijf zowel in het Nederlands als in het Fries.

Persberichten, flyer, PR materiaal, agendateksten

Heb je iets dat je onder de aandacht wilt brengen, zoals een evenement of een nieuwtje, dan valt of staat dat met een goeie uitnodigende tekst. Samen met jou bekijk ik wat je doelgroep is. Soms is een strakke zakelijke tekst het beste, soms mag het wat creatiever. Omdat ik jaren in de zakelijke dienstverlening heb gewerkt, maar als persoon wat losser ben, kan ik het allebei.

Recensies

Ik probeer jouw product of dienst uit of bezoek een voorstelling of activiteit en schrijf daar vervolgens een (eerlijke) recensie over, die jij weer kunt gebruiken op je website of voor plaatsing in de media.

Levensverhaal

Wil je je levensverhaal of misschien een bepaald stuk daarvan nalaten aan je kinderen of kleinkinderen? Of is er een andere reden waarom je het op papier wilt hebben? In boekvorm is dat financieel vaak niet haalbaar, maar het kan ook kleiner. Uiteindelijk gaat het om het verhaal. Ik kan door middel van  interviews dat wat je wilt vertellen zo voor je opschrijven dat het ook echt jouw verhaal is.

Social Media berichten

Je hebt een bedrijf, maar bent niet zo goed met taal. Toch hoort social media er tegenwoordig helemaal bij. Ik kan je dan helpen om leuke aansprekende berichten te schrijven over jouw bedrijf of activiteiten.

Advertorialteksten

Bij het maken van een advertentietekst ga ik op een creatieve manier op zoek naar de kern. Wat wil je vertellen en wat maakt jouw bedrijf of product bijzonder? Met net even een andere invalshoek of twist wordt een advertentie al een stuk interessanter en leuker om te lezen.

Redigeren en herschrijven van teksten

Redigeren is het beter leesbaar maken van een tekst door een controle op grammatica, spelling en stijl, maar het blijft wel echt jouw tekst. De puntjes op de i zeg maar, bijvoorbeeld bij een persbericht, scriptie of websitetekst.

Herschrijven houdt in dat ik van de tekst die je aanlevert een nieuwe tekst maak. Je levert dus eigenlijk alleen de inhoud aan, dat wat je erin wilt hebben en ik schrijf het voor je op.

Artikelen/interviews

In de afgelopen jaren heb ik diverse grote artikelen geschreven, onder andere over professor Erik Scherder, oud-Cambuurspeler Johan Groote en de dansvoorstelling ‘Grenzeloos’.  Met het afnemen van interviews heb ik ervaring. Ik heb veel affiniteit met zorg & gezondheid en sport, maar kan in principe over ieder onderwerp schrijven. Het gaat om het (persoonlijke )verhaal.

Nieuwsbrief

Veel organisaties sturen regelmatig een digitale nieuwsbrief naar hun klanten of andere geïnteresseerden. Omdat zo’n nieuwsbrief net zo goed een visitekaartje voor je bedrijf of instelling is, zijn leuke, foutloze en goed leesbare teksten erg belangrijk. Aangevuld met beeld en een mooie vormgeving is het een prima manier om aandacht te vragen voor waar je mee bezig bent. Ik kan je helpen met de teksten, maar ook meedenken over onderwerpen en lay-out.

Websiteteksten

Zijn de teksten op je website verouderd en wil je dat iemand met je meekijkt wat er verbeterd zou kunnen worden ? Of heb je een nieuwe website en is schrijven niet jouw ding? Dan kun je die klus met een gerust hart aan mij uitbesteden. Het maakt niet uit of het om speelse, vlotte teksten gaat voor een informele site of om een zakelijke uitstraling. Ik heb ervaring met beide stijlen.