Algemeen

1-0 voor de zelfhulpboeken

Dream big

Als je een carrièreswitch maakt zoals ik heb gedaan, van juridisch medewerker naar tekstschrijver, dan is dat nogal een stap.  Tijdens mijn burn-out zag ik het allemaal nog niet zo; veiligheid en vertrouwdheid gingen toen boven nieuwe avonturen en financiële onzekerheid. Maar hoe beter het met me ging, hoe vaker ik dacht dat het misschien wel eens zou kunnen lukken. Drie dingen waren belangrijk: dat ik goed genoeg kon schrijven, dat ik zonder auto te rijden interviews moest kunnen doen en dat het fysiek haalbaar zou zijn.

Hans van de Libelle

In die tijd las ik best veel zelfhulpboeken. Ik beken het maar gewoon, want ik ben vast niet de enige die in een onzekere periode op zoek gaat naar houvast en een nieuw evenwicht. Ergens kwam ik toen de zin tegen ‘Neem iemand die je goed vindt als voorbeeld en zoek contact’. Het gekke is dat ik toen meteen aan Hans Verstraaten moest denken, die een column heeft in de Libelle. Een ietwat onhandige man, zowel motorisch als in het contact met anderen, en hij reist altijd met de trein omdat hij geen rijbewijs heeft. Dat onhandige is vast deels gespeeld, want hij is niet voor niets succesvol, maar ik moet altijd erg lachen om zijn columns. En blijkbaar werkt hij al jaren als journalist zonder een auto te hebben. Daar was mijn voorbeeld en ik besloot hem een mail te sturen. Met humor, want ik vond het ook gewoon spannend. Die mail vind je hieronder.

Mail aan Hans Verstraaten

Tot mijn grote verbazing kreeg ik antwoord. We hebben een beetje contact gehouden en ik stuur hem af en toe een artikel en krijg dan soms een reactie. Het heeft me net even over een drempel geholpen. 1-0 voor de zelfhulpboeken.

Column Hans

“Beste Boukje,

Hé zeg, goed verhaal! Mooie formuleringen – vooral de laatste twee zinnen – en bovenal: verveelt geen moment. Als je meer wil sturen – heel graag! Zie er naar uit.

Groet,

Hans” 

“Beste Boukje,

Geweldig om te horen! Gaat vast helemaal lukken! En wat het vervoer betreft: ik ben het levende bewijs dat je decennia lang freelancer kunt zijn zonder rijbewijs en auto. Als je zin hebt: laat svp af en toe weten hoe het gaat. Geweldig voor je!

Hartelijke groet / Best Regards,

Hans Verstraaten

Hoofdredacteur I Editor-in-chief”

1 Reactie

  1. Gea

    Super tof! En dat je dit deelt. En dat het toch wel een beetje heeft gewerkt!